Open topic with navigation
Over- en onderlevering aan klanten
Meer
over orderpicking
...
In de praktijk
komt het regelmatig voor dat bedrijven met de klant een afspraak maken
over de toegestane hoeveelheid over- c.q. onderlevering. Indien de klant
bijvoorbeeld 1.000 kg besteld is het toegestaan om tussen de 980 en 1.020
kg te leveren (tolerantie van 2%). Prodin biedt u de mogelijkheid om deze
tolerantie vast te leggen bij de commerciële
klantafspraken en houdt hier rekening mee bij het afboeken van de
picklist.
Kenmerken:
- Indien
u minder levert dan besteld, maar de geleverde hoeveelheid valt binnen
de tolerantie, dan beschouwt Prodin de orderregel als volledig geleverd
(restant wordt nulgesteld). Uiteraard gaat Prodin uit van de totaal geleverde
hoeveelheid (dus ook eventuele eerdere deelleveringen en nog lopende picklisten
worden meegerekend). Indien u de orderregel ordergericht heeft ingekocht,
gaat Prodin er ook vanuit dat de betreffende (ordergerichte) inkooporderregel
volledig geleverd is en stelt ook dit restant op nul.
- Bij het aanpassen van toekenningen kunt u conform dit percentage meer toekennen op de verkooporderregel dan het aantal besteld.
- Bij
het genereren van de picklist gaat Prodin altijd uit van de bestelde hoeveelheid
in de verkooporder. U heeft echter de mogelijkheid om de picklist te corrigeren
voor het afboeken en deze te verhogen tot de maximale hoeveelheid. Dit
biedt u de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van deze commerciële
afspraak.
- In het algemeen geldt dat indien u ordergericht werkt u meer kunt bestellen of fabriceren dan in de verkooporder is geregistreerd. Prodin geeft wel een melding op het moment dat het aantal in te kopen of te fabriceren groter is dan het aantal in de verkooporder, waarbij Prodin rekening houdt met het % over- en onderlevering. Dit geldt voor alle betrokken processtappen in het inkoop- en productieproces. Het verwerken van de picklist blokkeert uiteindelijk een levering groter dan de gestelde norm.
Copyright © 2001 - 2023, Prodin Business Solutions B.V., All rights reserved